ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το ένταλμα «φωτιά» σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη - «Εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη»

Το ένταλμα «φωτιά» σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη - «Εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη»
INTIME

Έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή φέρεται να συνέχιζε την δράση του, σκιαγραφεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης αναφέρεται στην ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων για βιασμό κατά συρροή ανήλικων κυρίως θυμάτων. Μάλιστα, φέρεται να περιγράφεται ο τρόπος δράσης του σκηνοθέτη, αλλά και το προφίλ του, ως ενός ανθρώπου που εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα.

Στο έγγραφο του εντάλματος, φαίνεται πως γίνεται λόγος για έναν άνθρωπο με «εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη», ενώ καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις ότι έχει σχεδιάσει και άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων». Στόχος του, φέρεται να ήταν θύματα με «ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία», τα οποία ήταν «κυρίως αλλοδαποί οι ανήλικοι παθόντες».

Οι δικαστικές αρχές, από την συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού, φέρονται να έχουν συνάγει και συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο δράσης του, αφού -όπως φέρεται να περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψής του- είχε μια «μεθοδική και συστηματική προσέγγιση» απέναντι στα θύματα, επιχειρούσε να καλλιεργήσει «κλίμα εμπιστοσύνης» και «εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα» για να επιτύχει τον σκοπό του. Μάλιστα, φέρεται να «ασκούσε βία ή να οδηγούσε τα θύματά του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας» προκειμένου να προχωρήσουν σε πράξεις που τους ζητούσε.

Για όλα όσα φαίνεται πως περιγράφονται στο ένταλμα σύλληψης, αλλά εκείνα που αναφέρονται σε μηνύσεις και καταγγελίες, ο σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, μετά την προθεσμία που έλαβε σήμερα από την ανακρίτρια. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Γεωργουλέα, ο ίδιος αρνείται πλήρως τέτοια περιστατικά, ενώ δεν ήταν σε θέση μέχρι εκείνη την ώρα να πει αν γνωρίζει τους καταγγέλλοντες.

Δύο μηνύσεις, δύο καταθέσεις μαρτύρων και μια κατάθεση θύματος «βαρύνουν» τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η μια μήνυση αφορά σε 25χρονο σήμερα άνδρα, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων, ενώ η άλλη μήνυση, η οποία ήταν και αυτή που κατατέθηκε πρώτη, αφορά σε άνδρα 40 ετών σήμερα, με το αδίκημα να έχει παραγραφεί. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, εξαιρετικής σημασίας είναι μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιγνάδης: Κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή - Ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί