ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Σκληρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη
ΙΝΤΙΜΕ

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Κούγια, για τις αναφορές τους σε βάρος των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά, αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή δηλώσεις δικηγόρου ο οποίος χειρίζεται υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα αυτό το χρονικό διάστημα με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με χαρακτηρισμούς σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αβάσιμες οι οποίες «εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής».

Ακόμη, η ΕΔΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι» και προσθέτει ότι «ενέργειες σαν κι' αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομακτική έκρηξη με 1.159 νέα στην Αττική – Ξεπέρασε τα 300 η Θεσσαλονίκη