ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Κουφοντίνας - Ζητά «πάγωμα» απόφασης της Σοφίας Νικολαου

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Κουφοντίνας - Ζητά «πάγωμα» απόφασης της Σοφίας Νικολαου

Το δρόμο του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε η υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προσέφυγε εκεί για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, ο κρατούμενος που βρίσκεται σε απεργία πείνας, φέρεται να αιτείται στο ΣτΕ:

1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την ποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου

2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση

3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουφοντίνας φέρεται να υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, αλλά και ότι εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό και το νόμο 4760/2020, λέγοντας πως «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Στο αίτημα Κουφοντίνας φέρεται να υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών. Μάλιστα, χαρακτηρίζει «εικονική» τη μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αναμένεται να υπάρξει απάντηση μέσα στην ημέρα από την πλευρά του ΣτΕ επί του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται