ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Σήμερα η απολογία του τραυματιοφορέα

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Σήμερα η απολογία του  τραυματιοφορέα

Για τις αποτρόπαιες πράξεις που κατηγορείται καλείται να απολογηθεί   σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή ο τραυματιοφορέας που φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικα παιδάκια στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία».

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή, της της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αλλά και το πλημμέλημα της της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η δράση του τραυματιοφορέα αποκαλύφθηκε, όταν μια ειδικευόμενη γιατρός και επιμελήτρια τον είδε την ώρα που τοποθετούσε τον καθετήρα σε ένα 6χρονο κοριτσάκι, να το αγγίζει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ εκείνο βρισκόταν σε αναισθησία. Ωστόσο, επειδή φοβήθηκε ότι ίσως δεν είδε καλά, αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ένα 8χρονο κορίτσι, λίγο πριν διασωληνωθεί.

Στις καταθέσεις γιατρών και προσωπικού περιγράφονται οι κινήσεις του 61χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κρατούσε τα πόδια των παιδιών προκειμένου να μένουν ακίνητα κατά τη διάρκεια της εξέτασης καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση αναισθησίας και υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσουν σπασμούς ή αντανακλαστικές κινήσεις. Σε αυτή τη φάση τον εντόπισε η γιατρός να θωπεύει τα δύο ανήλικα κοριτσάκια και αποφάσισε να τον καταγγείλει.

Την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του τραυματιοφορέα στους Αμπελόκηπους και τον συνέλαβαν. Κατά την εξέτασή του προανακριτικά φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν έχει προκαλέσει ποτέ οποιοδήποτε πρόβλημα σε όλα τα χρόνια της δουλειάς του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.