ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα κληθεί σε νέα απολογία - Η τέταρτη καταγγελία και το ενδεχόμενο νέας δίωξης

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα κληθεί σε νέα απολογία - Η τέταρτη καταγγελία και το ενδεχόμενο νέας δίωξης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπήκε ξανά στις ράγες η ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, η οποία απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Σηκώνει ξανά τα μανίκια η 19η ανακρίτρια, που ερευνά την υπόθεση βιασμών ανηλίκων σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη, αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκρινε απολύτως σύννομες τις ενέργειές της. Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρώτη δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή, σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε πριν από λίγες ημέρες και νέα δίωξη για βιασμό από την εισαγγελία της Αθήνας.

Η νέα δίωξη αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Μετά την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και παροχής εξηγήσεων από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, ο οποίος αρνείται ακόμη και ότι γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του για βιασμό. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας η οποία αναμένεται να τον καλέσει σε νέα απολογία, που θα αφορά την συγκεκριμένη πράξη.

Η τέταρτη καταγγελία και το ενδεχόμενο νέας δίωξης

Την ίδια στιγμή, αναμένεται από μέρα σε μέρα η διαβίβαση στην εισαγγελία και τέταρτης καταγγελίας, που προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Μετά την αποτίμηση της κατάθεσης αυτής από την ανακρίτρια, ο φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα για να διενεργηθεί έρευνα και έπειτα θα αποφανθεί σχετικά με την άσκηση ή μη και τρίτης δίωξης σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το προηγούμενο διάστημα πάντως, από το ανακριτικό γραφείο πέρασαν αρκετοί μάρτυρες για την υπόθεση, ενώ ήρθε και κατέθεσε από την Σουηδία ο δεύτερος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος τον είχε καταγγείλει για βιασμό στο διαμέρισμά του. Το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν τόσο ο Νίκος Σ., ο άνθρωπος από την μαρτυρία του οποίου αποκαλύφθηκε η υπόθεση Λιγνάδη, όσο και οι Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος, που είχαν προταθεί ως μάρτυρες από τον σκηνοθέτη, αλλά το βράδυ της απολογίας του, εκείνοι με ανακοίνωσή τους ζήτησαν να μην τους εμπλέκουν στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.309 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 79 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 751 οι διασωληνωμένοι