ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για συρροή κρουσμάτων σε χωριό - Ο ρόλος του αρνητή ιερέα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για συρροή κρουσμάτων σε χωριό - Ο ρόλος του αρνητή ιερέα

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε εισαγγελέας ύστερα από δημοσίευμα για συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε χωριό ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που επικαλείται το δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας, μεγάλη ευθύνη για τη διασπορά έχει εφημέριος της περιοχής, ο οποίος αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα κατά την τέλεση των εκκλησιαστικών λειτουργιών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα κι εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Αστυνομία.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του voria.gr

«Ένα από τα προβλήματα τα οποία θα κληθεί εντός των προσεχών ημερών να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η λειτουργία των εκκλησιών ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ήδη, η ηγεσία της ελλαδικής Εκκλησίας, δια του αρχιεπισκόπου, έχει μεταφέρει το σχετικό αίτημα για άνοιγμα των εκκλησιών, τουλάχιστον την Μεγάλη Εβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα. Την ίδια ώρα, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θρησκευτικές λειτουργίες και τελετές έχουν γίνει αιτία διασποράς του κορονοϊού κι αυτό προβληματίζει, όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τον απλό κόσμο.

Μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με μαρτυρίες προς την Voria.gr, συναντάται σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, το οποίο σχεδόν εφάπτεται στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, συγγενών, ανθρώπων οι οποίοι νοσηλεύονται με covid-19 σε νοσοκομεία της πόλης, μεγάλη ευθύνη για τη συρροή κρουσμάτων στο συγκεκριμένο χωριό, έχει ο εφημέριος της περιοχής. Πρόκειται, όπως λένε, για ιερέα ο οποίος είναι αρνητής του κορονοϊού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα, εξ αιτίας αυτής της αντίληψής του ο κορονοϊός χτύπησε και τη δική του οικογένεια, τον ίδιο, τη σύζυγό του και πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο νοσηλευόταν επί μέρες και χθες δυστυχώς κατέληξε. Από κορονοϊό έχει προσβληθεί και η οικογένεια του ιεροψάλτη της εκκλησίας. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του χωριού, ο ιερέας, αλλά και οι του περιβάλλοντός του, αρνούνται να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά την τέλεση των λειτουργιών, ενώ ορισμένοι, χλευάζουν όσους προσέρχονται στην εκκλησία με μάσκες.

Πέρα από την παραβίαση των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν για την περιοχή η οποία, όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, σημαντικό ρόλο στη συρροή των κρουσμάτων έπαιξε μια θρησκευτική τελετή, συγκεκριμένα μια κηδεία, η οποία έγινε προ ημερών, παρουσία δεκάδων ατόμων, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Δύο έλεγχοι για covid-19 οι οποίοι έγιναν στο χωριό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έδειξαν ότι υπάρχει σημαντική διασπορά της νόσου. Αυτό το μαρτυρούν, άλλωστε και οι νοσηλείες.

«Πλέον φοβούμαστε να πάμε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ», ανέφερε στην Voria.gr κάτοικος του χωριού, εμφανώς ανήσυχη. Οι κάτοικοι ζητούν να παρέμβει ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη ενορία, προκειμένου να συνετήσει τον ιερέα – αρνητή. Ωστόσο, δεν θα ήταν κακή ιδέα να παρέμβει και ο ίδιος ο εισαγγελέας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός – Πρωταγωνιστής θρυλικής τηλεοπτικής σειράς