ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πιθανή νέα δίκη για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο» - Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης ζητά το Δημόσιο

areios pagos
INTIME

Την αναίρεση της απόφασης που αθώωσε τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου» ζητά το Δημόσιο με σχετικό αίτημα του.

Η μελέτη του σχετικού φακέλου ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει αν θα πρέπει η όχι να ασκηθεί αναίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ενώ το Εφετείο τους κήρυξε όλους αθώους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Πρόκειται για την υπόθεση προμήθειας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, την οποία εισηγήθηκαν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ. Ωστόσο, το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία, απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς