ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι κατηγορούμενοι - Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι κατηγορούμενοι - Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του

Μετά από 6,5 χρόνια έπεσε σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα, Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων - Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του παιδιού ακούραστα και με αξιοπρέπεια, παρά το βαρύ πένθος, χρειάστηκε να ταξιδέψει στα Ιωάννινα.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Αμέσως μετά ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε και η εισαγγελέας πρότεινε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών.

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Με πληροφορίες από epirusonline.gr/epirus-tv

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό Covid-19: Έτσι θα ελέγχεται στην εστίαση - «Πόρτα» σε όσους έχουν κόκκινο έγγραφο