ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για ιστοσελίδες με περιερχόμενο κατά των εμβολίων

εισαγγελική έρευνα εμβόλια πανδημία
Ο εισαγγελέας καλείται να εξετάσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις
INTIME

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνουν ιστοσελίδες με περιοχόμενο κατά των εμβολίων.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας της Αθήνας μπαίνουν οι ιστοσελίδες που φέρουν περιεχόμενο κατά των εμβολίων ή αμφισβητούν την ύπαρξη της πανδημίας.

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ανατέθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα Ανδρέα Στεφανάτο, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας και δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τέτοιου είδους θέματα. Μάλιστα, έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι πρώτοι φάκελοι από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η συνδρομή της οποίας έχει ήδη ζητηθεί για την ταχύτερη διεκπεραίωση της έρευνας.

Ο εισαγγελέας καλείται πλέον να εξετάσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές της απάτης και απόπειρας απάτης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της πρόκλησης σε τέλεση αδικημάτων. Αν κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστωθούν ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι με πρόσφατη εγκύκλιο του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε την άμεση διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων από αρνητές της πανδημίας, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό