ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε Φιλοζωικό Σωματείο για τα Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Γλυκά Νερά: Δήλωση προκειμένου να παρασταθεί στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υπέβαλλε το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα λίγο πριν κλείσει η ανάκριση και πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το Φιλοζωικό Σωματείο ζήτησε να παρασταθεί στη δίκη για το σκέλος που αφορά στο δεύτερο θύμα του δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, που δεν ήταν άλλο από το σκυλάκι της οικογένειας. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να δημιουργήσει σκηνικό ληστείας και να παραπλανήσει τις αρχές, σκότωσε την ενός έτους Ρόξυ, το σκυλάκι της οικογένειας, το οποίο κρέμασε από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από την κατηγορία για την δολοφονία της Κάρολαιν, ο 33χρονος πιλότος κατηγορείται για ζωοκτονία και βασανισμό ζώου. Τον Δεκέμβριο του 2020, η Κάρολαιν είχε επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σωματείο «Η Κοίτη» κι είχε εκφράσει ενδιαφέρον να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, ζητώντας μάλιστα ένα κουτάβι, ώστε να μεγαλώσει μαζί με το νεογέννητο μωράκι της.

Το κλείσιμο της ανάκρισης και τα στοιχεία που δεν ήρθαν ποτέ

Πλέον, ο 33χρονος πιλότος βρίσκεται εν αναμονή της πρότασης του εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της παραπομπής του σε δίκη. Σε μια πράξη ομολογημένη, αναμένεται άμεσα η εισαγγελική πρόταση αλλά και το βούλευμα που θα κρίνει την παραπομπή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σε δίκη ενώπιον των τακτικών και λαϊκών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η ανάκριση της υπόθεσης έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να κληθεί τελικά σε συμπληρωματική απολογία ο κατηγορούμενος, αφού δεν προέκυψε ανάγκη από τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του ανακριτή. Στην πραγματικότητα, ήρθαν ελάχιστες απαντήσεις, καθώς για παράδειγμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που είχε ζητηθεί για τα κινητά θύτη και θύματος, δεν έφτασε καμία απολύτως απάντηση.

Την ίδια στιγμή, «κόκκινη» κάρτα έβγαλε και η Κίνα στον δικαστικό λειτουργό, αφού δεν έδωσε κανένα στοιχείο σχετικά με την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι, αλλά και πότε τελικά απενεργοποιήθηκε και αφαιρέθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η κάρτα sim. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα που έκανε ο ανακριτής προς στην κατασκευάστρια εταιρεία στην Κίνα, δεν υπήρξε απάντηση οπότε αποφάσισε να κλείσει την έρευνα, αφήνοντας «γκρίζο» το σημείο που αφορά στο τι ώρα βγήκε η κάρτα από την κάμερα, στοιχείο που θα μπορούσε να δείξει και την ύπαρξη προμελέτης στο έγκλημα.

Ελλιπή ήταν τα στοιχεία που έφτασαν και από την άρση τραπεζικού απορρήτου αφού απάντηση έστειλε μόλις μια τράπεζα, στην οποία ήταν ενεργή κυρίως η Κάρολαιν. Στην συγκεκριμένη τράπεζα υπήρχαν δύο οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Καρολάιν, όπου στον ένα είχε συνδικαιούχους τους γονείς της, ένας τραπεζικός λογαριασμός για τον πιλότο (σσ: τον οποίο όμως δεν χρησιμοποιούσε αρκετά χρόνια), μια πιστωτική κάρτα και μια προπληρωμένη. Η άρση αφορούσε το διάστημα από το 2019 έως και την ημέρα του εγκλήματος.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Κάρολαιν πως την περίοδο που ήταν έγκυος η Κάρολαιν είχε πληρώσει ένα σπίτι μέσω airbnb στο Χαλάνδρι, ενώ φαίνεται πως από τον δικό της λογαριασμό πληρώθηκε το ταξίδι του ζευγαριού στο Ντουμπάι. Για παράδειγμα, στις 31/3/2021 πλήρωσε 971,79 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό το Ντουμπάι, ενώ ακολουθούν και άλλες πληρωμές που σχετίζονται με το ταξίδι αυτό. Στον ίδιο λογαριασμό εμφανίζονται και καταθέσεις κάθε μήνα από τους γονείς της 20χρονης, ενώ σε γενικές γραμμές τα ποσά που διακινούνται είναι χαμηλά με μέγιστο αυτό των 1.200 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.