ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λούνα Παρκ Ελληνικό: Ανοίγει η «αυλαία» της δίκης για το θάνατο 13χρονου αγοριού

Δυστύχημα λούνα παρκ Ελληνικό
Σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελικη πρόταση, κρίνοντας ένοχους τους δυο κατηγορουμένους
Intime News

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει μετά από διακοπή που έκανε η δίκη τον Σεπτέμβριο, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του τραγικού θανάτου του 13χρονου αγοριού και του επικίνδυνου τραυματισμού της εννιάχρονης τότε αδελφής του, σε Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 27 Απριλίου του 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδελφή του, όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο έδαφος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο παραπεμπτικό βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου. Σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελικη πρόταση, κρίνοντας ένοχους τους δυο κατηγορουμένους χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, μετατρέποντας όμως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια και επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, στον Ιταλό συντηρητή παιχνιδιών του λούνα παρκ και στον Έλληνα διαχειριστή του.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλακισης δύο ετών με αναστολή. Αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν οι δυο Πακιστανοί υπαλλήλοι του λούνα παρκ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευση του επεσήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ. «Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι έργαζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλειας», σχολίασε ο εισαγγελικός λειτουργός. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τις απολογίες τους οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, είχαν αποδώσει το τραγικό δυστύχημα στην απότομη αλλαγή του καιρού και τον ξαφνικό ανεμοστρόβιλο.

Ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, αλλά και ο διαχειριστής του, απέδωσαν το τραγικό συμβάν στο γεγονός ότι ξαφνικά εκδηλώθηκε δυνατός αέρας, με αποτέλεσμα ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, να σηκωθεί στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός συντηρητής ανέφερε πως το αντικείμενό του ήταν να εγκαθιστά και να αποκαθιστά βλάβες στους μηχανισμούς των παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντας «απρόοπτη την μεταβολή του καιρού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία - Το μυστήριο με το Skoda - «Νομίζαμε ότι είναι της Ασφάλειας»

Μέγαρα: Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί σε επεισόδια με Ρομά – Δέχθηκαν σκάγια και πέτρες

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά