ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατό του - Οι κρίσιμες καταθέσεις των ιατροδικαστών

Ζακ Κωστόπουλος
Στο εδώλιο έξι πρόσωπα
Facebook

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον σοκαριστικό θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καταθέσουν σήμερα μεταξύ άλλων και οι ιατροδικαστές, που θα κληθούν να περιγράψουν τα αίτια θανάτου του θύματος. Υπενθυμίζεται, ότι στο εδώλιο κάθονται έξι πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά να μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, έναν μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν όλοι στην τραγική κατάληξη εκείνης της ημέρας.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν τα μέλη της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, με τον πατέρα του να περιγράφει το παιδί του ως έναν άνθρωπο με κοινωνική ζωή, χαρούμενο που είχε τη στήριξη της οικογένειάς του. «Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι δίπλα δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Αποκρύψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων», είπε επιρρίπτοντας ευθύνες στους αστυνομικούς και συμπλήρωσε ότι: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε πένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».

Η ακροαματική διαδικασία είχε συνεχιστεί με την κατάθεση της μητέρας και του αδελφού του Ζακ Κωστοπουλου. «Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουνε τη σύλληψη του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο», ανέφερε η Ελενη Κωστοπουλου καταλήγοντας πως κατά την άποψή το έγκλημα είναι ρατσιστικό.

Για ολιγωρία των Αρχών έκανε λόγο ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, περιγράφοντας στο δικαστήριο ότι χρειάστηκε να απευθυνθεί ο ίδιος και το φιλικό του περιβάλλον στα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να βρει βιντεοληπτικό υλικό. «Υπήρχε ολιγωρία. Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να βρεθεί υλικό. Προσπαθούσα να βρω τα περισσότερα στοιχεία… είναι ξεκάθαρο ότι θέλησαν να τον δολοφονήσουν. Ήταν φοβισμένος ο αδελφός μου. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασιστές ένα χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού την Τρίτη 9 Νοεμβρίου: Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές