ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη με την κατάθεση δεύτερου ιατροδικαστή

Ζακ Κωστόπουλος
Ο Ζακ Κωστόπουλος

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Σουλτάνας Μαριανού, η οποία συνυπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου μαζί με τον Νίκο Καλογριά, συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας, που είχε διοριστεί από τις δικαστικές αρχές μαζί με τον συνάδελφό της προκειμένου να διενεργήσουν την ιατροδικαστική έρευνα, μετά τη μελέτη των αποτελεσμάτων της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ακτιβιστής έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και στη συνέχεια τον θάνατο του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, σε έντονο κλίμα, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εξετάστηκε για πολλές ώρες από το δικαστήριο και τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ «υποχρεώθηκε» να δει στη δικαστική αίθουσα το βίντεο από της στιγμή της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος την ώρα που ήταν παγιδευμένος στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποια ήταν αυτή που το προκάλεσε. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία» ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο νεαρός ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατός του. «Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου».

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και μια φίλη του Ζακ Κωστόπουλου, με την οποία συνομιλούσε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν δεχθεί επίθεση στην οδό Γλαδστώνος. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλάει. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας και συμπλήρωσε πως ο ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Πού συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο των 2,2 εκατ. ευρώ

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αεροχείμαρρος θα σαρώσει τη χώρα - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Μιχάλης Zαμπίδης: Ήρθε αντιμέτωπος με διαρρήκτες – Τους «ακινητοποίησε» με μία φράση