ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την ανάδειξη νέου προέδρου

Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την ανάδειξη νέου προέδρου
Εκλογές δικηγορικών συλλόγων.
InTime / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Έκλεισαν οι 40 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Στον β´ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου ψήφισαν 8.073 από τους 23.497.

Σημειώνεται, ότι στον ά γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις εκλογές του έτους 2017 στο β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν προσέλθει και ψήφισαν 8.888 δικηγόροι.

Η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης έχει ξεκινήσει και αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται, ότι στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος που είχε λάβει ποσοστό 21.63%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες ήταν στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία στο Γαλάτσι - Σκότωσαν άνδρα έξω από γυμναστήριο

Κορονοϊός: Στους 121 οι θάνατοι, «ισοφαρίστηκε» το αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται νέα επιδείνωση - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Τρίτη