ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Σε απολογία καλούνται οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Νίκος Παππάς
Σε απολογία καλείται ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλήση σε απολογία έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η ανάκριση της υπόθεσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με την αρεοπαγίτη ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο τελευταίος αναμένεται να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022 και δεν αποκλείεται να απαιτηθεί και δεύτερη ημέρα, αφού θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά ζητήματα.

Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Novartis

Στο μεταξύ, ένα βήμα πριν το τέλος βρίσκεται και η ανάκριση του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση με φόντο τη Novartis και πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στη δικαστική διερεύνηση της Novartis, έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Για αυτό το σκέλος της δικογραφίας έχουν κληθεί σε απολογία το πρωί της Τετάρτης ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προθεσμία για να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου προσώπων, η ανακρίτρια αναμένεται να περάσει στην κλήση των τότε εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 18.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 101 θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι

«Βόμβα» στον αθλητισμό: Έρχονται νέες καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών εις βάρος προπονητών

Αργυρούπολη: «Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη σκοτώσω ούτε να τη στείλω νοσοκομείο» είπε ο 45χρονος