ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ο Κωστας Βαξεβάνης - Το κάλεσμα Πολάκη

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Στον Άρειο Πάγο ο Κωστας Βαξεβάνης - Το κάλεσμα Πολάκη

Το κατώφλι της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου αναμένεται να περάσει σήμερα ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, αλλά και ο εκδότης Γιάννης Φιλλιπάκης.

Και οι δυο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν γνώση της τεράστιας δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιανουάριο απολογείται και η δημοσιογράφος Γιαννα Παπαδάκου και με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου απολογιών, η ανακρίτρια αναμένεται να περάσει στην κλήση προσώπων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ο κύκλος αναμένεται να κλείσει με την απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της έρευνας είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Στο μεταξύ, πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η κλήση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν «πυρά».

«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento». Μάλιστα, έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», σημειώνοντας πως «η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης αλλά «σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και το κύμα ακρίβειας όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο».

«Εκτροπή» χαρακτήρισε το άρθρο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι οι απόψεις του δεν ταιριάζουν στην ιδιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Το κάλεσμα Πολάκη

Κάλεσμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook. «Αύριο στις 1.00μμ έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμαστε στον Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε το Σκάνδαλο Novartis και οδηγείται στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος για σκευωρία!!!ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ» έγραψε ο κ. Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ έκανε λόγο για «επικίνδυνο δρόμο για τη δημοκρατία» σχολιάζοντας την ανάρρηση του Παύλου Πολάκη. «Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κλιμακώνει την επίθεση κατά του Ανώτατου Δικαστηρίου αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Survivor Spoiler: Βαριές κουβέντες από Μυριέλλα και Κατσαούνη – Απών ο Βαλάντης από το Συμβούλιο

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες