ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Απολογείται για δεύτερη ημέρα ο Χρήστος Καλογρίτσας - Την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς

Τηλεοπτικές άδειες: Απολογείται για δεύτερη ημέρα ο Χρήστος Καλογρίτσας - Την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς
Ο Χρήστος Καλογρίτσας.
INTIME

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο εργολάβος θα περάσει ξανά σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να οδηγηθεί στο γραφείο της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, που χειρίζεται τη δικογραφία, για να συνεχίσει την απολογία του για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός.

Χθες, ο κατηγορούμενος παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο και σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επιμένει στον ισχυρισμό του περί «εικονικής» συμφωνίας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC, η οποία συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» φέρεται να λέει ο επιχειρηματίας στην απολογία του.

Τι είχε καταθέσει στη Βουλή

Υπενθυμίζεται, ότι ο εργολάβος είχε καταθέσει και στην Βουλή, λέγοντας ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα; Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό».Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Σταύρος Κελέτσης: Αρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;
  • Χρήστος Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.
  • Σταύρος Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;
  • Χρήστος Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τος σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππας. Με συγκεκριμένες εντολές.
  • Σταύρος Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;
  • Χρήστος Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει - αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.