ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο οκτώ χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ στη Μύκονο

δίκη εφετείο μύκονος
Στο Εφετείο η υπόθεση του αδικοχαμένου 10χρονου Μιχαήλ
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Μύκονος: Οκτώ χρόνια μετά το τραφικό δυσύχημα ξεκίνηση η δίκη για τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου κάθισαν οκτώ χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Μιχάλη Πασχαλάκη το 2014 στη Μύκονο, οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ο οδηγό του ταχύπλοου, που ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα.

Η δίκη διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου που εδρεύει στη Σύρο για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή στο άτυχο παιδάκι κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται, ότι το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 11 Αυγούστου του 2014 στην παραλία «Καλό Λιβάδι» της Μυκόνου. ο μικρός Μιχαήλ έχασε τη ζωή του, κατά τη διαρκείας διασκέδασης με τη γνωστή φουσκωτή «μπανάνας», την οποία έσυρε ταχύπλοο μιας τοπικής επιχείρησης θαλάσσιων σπορ.

Ο χειριστής του μοιραίου σκάφους, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς και η συνιδιοκτήτρια και κατά το νόμο υπεύθυνη ασφαλείας καταδικάστηκαν τον Ιούνιο του 2019 σε κάθειρξη 5-7 ετών κατά περίπτωση.

Στη μνήμη του παιδιού, ιδρύθηκε από τον πατέρα του, τον κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη η οργάνωση Safe Water Sports. Και από το 2017 στο Καλό Λιβάδι εγκαταστάθηκε ένα περίπτερο της οργάνωσης, για την ενημέρωση, ιδιαίτερα των παιδιών για τους κινδύνους των θαλάσσιων σπορ, τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κ.λπ.Τα τελευταία 6 χρόνια ο πατέρας του άτυχου Μιχάλη έχει κυριολεκτικά αφιερώσει τη ζωή του στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει σε Ελλάδα και Κύπρο η Safe Water Sports (safewatersports.gr), τιμώντας ενεργά σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και επ' ωφελεία τη μνήμη του και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του ενώ έχει αποδεχθεί δεκάδες άλλες βραβεύσεις και διακρίσεις.

Μεταξύ των ποικίλων δράσεων της οργάνωσης ξεχωρίζει επίσης το Παρατηρητήριο Ατυχημάτων, ένας μηχανισμός συστηματικής καταγραφής όλων των συμβάντων (πνιγμών, τραυματισμών από ατυχήματα, θανάσιμα και μη κ.ο.κ) που λαμβάνουν χώρα στο υδάτινο περιβάλλον της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.