ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο
Για την προσεχή Τετάρτη αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον

Για την προσεχή Τετάρτη αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο καθώς στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα αναβολής με το αιτιολογικό πως δεν μπορούσε να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία καθώς έπρεπε να είναι παρών σε άλλη δίκη.

Το αίτημα Κούγια έγινε δεκτό με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών να ξεκαθαρίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει την Τετάρτη, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια άλλων αναβολών για την υπόθεση της δολοφονίας του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Η υπόθεση εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι τότε δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νέου, η οποία έγινε δεκτή από τον τότε Εισαγγελέα Εφετών και σήμερα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Γιώργο Μπισμπίκη.

Στην Ελλάδα βρίσκονται για μια ακόμα φορά και οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον ελπίζοντας αυτή τη φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους όπως είπαν προ ημερών σε συνέντευξή τους σε αμερικανικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί έξι από τους εννέα κατηγορούμενοuς της άγριας δολοφονίας του 22χρονου στο Λαγανά της Ζακύνθου, τον Ιούλιο του 2017.

Συγκεκριμένα ο σερβικής καταγωγής «πορτιέρης» του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζε ο Αμερικανός τουρίστας είχε καταδικαστεί με ποινή 15 χρόνων κάθειρξης, ενώ οι άλλοι 5 κατηγορούμενοι με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον είχε γίνει πρώτο θέμα σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης είχαν και πάλι ασχοληθεί, επικρίνοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη για «ακατανόητη επιείκεια απέναντι στους δράστες».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις της, μετά την ιατροδικαστική εξέταση του 22χρονου Αμερικανού, η Αγγελική Τσιόλα είχε χαρακτηρίσει «απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές όταν το θύμα έπεσε στο έδαφος…».

Με πληροφορίες από pelop.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την υπόθεση Χέντερσον: Θα ήταν νεκρός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

Ζάκυνθος: Ένοχοι οι 6 από τους 9 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον

Φονικό στη Ζάκυνθο: Αποκαλύψεις από το φίλο του Μπακαρί – Τι υποστηρίζουν οι Σέρβοι και ο μπάρμαν