ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Απολογείται σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Απολογείται σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς

Με την απολογία του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κλείνει ο κύκλος των απολογιών στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016, που αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, όπως είχε πράξει και στο υπόμνημα που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο ίδιος, σχετικά με την καταγγελλόμενη από τον επιχειρηματία μεσολάβησή του, είχε υποστηρίξει ότι «ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για δώρο. Τον Ιούνιο του 2019, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Τοξότης οφείλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της CCC, από την οποία και τα έλαβε ως προκαταβολή για την κατασκευή έργου στο εξωτερικό. Την απόφαση επικύρωσε, την 1 Ιουλίου 2020, το Πρωτοδικείο Αθηνών».

Έχει προηγηθεί η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος ενώπιον της ανακρίτριας επέμεινε σε όσα είχε καταγγείλει σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, εξηγώντας πως ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που έκλεισε τη συμφωνία με τον λιβανέζικο όμιλο CCC για τα 3 εκ. Ευρώ. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως προέβη στις καταγγελίες μόνο όταν η CCC στράφηκε εναντίον του δικαστικά διεκδικώντας χρήματα για μια εικονική -όπως καταγγέλλει- συναλλαγή, που είχε σκοπό είχε να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης για να αποκτήσει κανάλι.

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», φέρεται να είπε ο επιχειρηματίας στην απολογία του.

Μετά την περάτωση της ανάκρισης, η υπόθεση θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το οποίο θα αποφανθεί σχετικά με το αν θα πρέπει οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.