ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστρέφει στη φυλακή ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης

Ο Πατέλης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
Ο Πατέλης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
INTIME

Το δρόμο της φυλακής παίρνει εκ νέου, ο Γιώργος Πατέλης.

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ξανά το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Χαράλαμπου Μωυσίδη για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» είχε σημειώσει ο εισαγγελικός λειτουργός συμπληρώνοντας πως «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο κ. Μωυσίδης σημείωνε πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του και είχα απορρίψει τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, εξηγώντας ότι «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο εισαγγελέας