ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Μέσω υπομνήματος απολογήθηκε ο Νίκος Παππάς

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Μέσω υπομνήματος απολογήθηκε ο Νίκος Παππάς
Ο Νικος Παππάς
Intime News

Μέσω υπομνήματος επέλεξε να απολογηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός που αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016 κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη απολογητικό υπόμνημα και δεν παρέστη αυτοπροσώπως ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη.

Σε δήλωσή του κάνει λόγο για απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης στην οποία δεν επιθυμεί να συμβάλει, αλλά και για «κατασκευασμένες κατηγορίες» από πολιτικούς του διώκτες. «Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σύστημα της διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι το καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο, είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος» δήλωσε ο συνήγορος του Γιαννης Μαντζουρανης.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππα:

«Η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.
Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες.

Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.