ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διώξεις για εγκληματική οργάνωση σε οπαδούς του Παναθηναϊκού - Γυναίκα η αρχηγός

Διώξεις για εγκληματική οργάνωση σε οπαδούς του Παναθηναϊκού - Γυναίκα η αρχηγός
Βαρύτατα αδικήματα περιλαμβάνει η δίωξη κατά οπαδών του Παναθηναϊκού
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Βαρύτατα αδικήματα περιλαμβάνει η δίωξη κατά οπαδών του Παναθηναϊκού

Στην άσκηση διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για οπαδική βία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι μία 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού.

Η εγκληματική οργάνωση, με φερόμενα ως μέλη της οπαδούς του Παναθηναϊκού, φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Στο πλαίσιο της εγκληματικής δράσης είχε πραγματοποιήσει περίπου 15 επιθέσεις σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, δηλαδή του Ολυμπιακού.

Η εισαγγελική έρευνα από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο και μετά την παραγγελία που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη, οδηγήθηκε σε συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα και έξι εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσα στα βαρύτατα αδικήματα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει αυτά της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι τα θύματα των επιθέσεων σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψει αυτούς καθώς τις περισσότερες φορές φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο, η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε σε περισσότερα πρόσωπα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων προέκυπτε η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν.

Μάλιστα, οι δράστες φέρονται να δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων, να πετούσαν βόμβες μολότοφ και να χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Από τα στοιχεία της έρευνας ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα.

Αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης – Θεοδωρικάκος στο Newsbomb: Ο νόμος θα ισχύσει για όλους, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του