ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογείται στην ανακρίτρια ο Κώστας Βαξεβάνης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Κώστας Βαξεβάνης
Το κατώφλι της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου πέρασε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης
Intime News

Η απολογία του κ. Βαξεβάνη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αλλά φαίνεται πως συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες

Το κατώφλι της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου πέρασε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για να απολογηθεί για την υπόθεση με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η απολογία του κ. Βαξεβάνη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αλλά φαίνεται πως συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Ο ίδιος ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς φέρεται να είχε ανάμειξη στην αποκαλούμενη σκευωρία της Novartis, προκειμένου μέσω δημοσιευμάτων της εφημερίδας του να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα.

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή. Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της» δήλωσε ο συνήγορος του Γιαννης Μαντζουράκης.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Προκλητική και απαράδεκτη σκευωρία της «Μητσοτάκης ΑΕ» η κλήση Βαξεβάνη στον Άρειο Πάγο