ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Γλυκά Νερά: Χειριστικός ο Μπάμπης - Είχε προκαλέσει «μώλωπες στην ψυχή της Καρολάιν»

O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Νίκος Χριστοφάκης

Γλυκά Νερά: Για άτομο χειριστικό που είχε την Καρολάιν στον απόλυτο έλεγχο έκανε λόγο στην αρχή της κατάθεσης της η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, που καταθέτει αυτή την ώρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. 

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παρουσιάσει τη σχέση τους ιδανική γεμάτη έρωτα, ταξίδια και πάθος.

«Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως, ελεγκτική. Η ίδια πολλές φορές η Καρολάιν δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν χει χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεπτίζονταν στο χαμόγελό της».

Η κατάθεσή της Ελενης Μυλωνοπουλου συνεχίζεται, ενώ ο κατηγορούμενος παρακολουθεί με προσοχή και κρατάει συνεχώς σημειώσεις.

Ανέκφραστος οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Στο δικαστήριο στο οποίο εκδικάζεται η δίκη για τη δολοφονία που διέπραξε με θύμα την Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ανέκφραστος και χωρίς να μιλήσει για άλλη μια φορά στους δημοσιογράφους, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο δικαστήριο συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Δικηγόρος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Δεν το είχε προσχεδιάσει

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται την πράξη του, ότι δολοφόνησε την γυναίκα του Καρολάιν, και έχει μετανιώσει», είπε νωρίτερα ο δικηγόρος του κ. Παπαϊωαννίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «ως συνήγοροι πρέπει να αναδείξουμε τα γεγονότα» και ο δικαστής θα αποφασίσει αν προκύπτει έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Εξηγώντας τι σημαίνει ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι μετράνε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ή και της προηγούμενης. Σκοπός του εντολέα του είναι να δείξει ότι δεν το είχε προσχεδιάσει και ότι δεν είχε κίνητρο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ισχυρισμός πως υπήρχε προσχεδιασμός δεν ισχύει απόλυτα, καθώς αποδείχθηκε ότι η Καρολάιν εκείνη τη στιγμή είχε ανεβασμένους παλμούς, άρα υπήρχε κίνηση.

«Να σαπίσει στη φυλακή»

Εντωμεταξύ οργισμένος για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο τον 33χρονο πιλότο που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021 εμφανίζεται ο πρώην εκπαιδευτής του, Σωτήρης Παπανικόλας, ο οποίος μίλησε στη Daily Mail για το άγριο έγκλημα.

Αυτό που εξόργισε τον κ. Παπανικόλα πέραν της αγριότητας του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έκλεψε» την ιστορία της διάρρηξης σε βάρος του το 2018 για να γλιτώσει.

«Είναι άκαρδος. Είναι ντροπή αυτό που έκανε. Θα πρέπει να ντρέπεται που έκλεψε την περιπέτειά μου. Νιώθω πληγωμένος και προσβεβλημένος γι’ αυτό που έκανε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του» λέει ο κ. Παπανικόλας και προσθέτει: «Θα πρέπει να καταδικαστεί γι’ αυτό που έκανε και θα πρέπει να σαπίσει στη φυλακή».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Γλυκά Νερά: «Στην απολογία του ο Μπάμπης θα εξηγήσει τα πάντα»