ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόταση εισαγγελέα για Novartis: Παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Πρόταση εισαγγελέα για Novartis: Παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Στην πολυσέλιδη πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου τα 4 αυτά πρόσωπα μόνο για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των πρώην εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη προτείνει για την υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis, η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Στην πολυσέλιδη πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου τα 4 αυτά πρόσωπα μόνο για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο σκέλος που αφορούσε τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους, η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Ειδικότερα, προτείνει να μην γίνει καμμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, Κώστα Βαξεβάνη.

Πλέον, η τελική κρίση ανήκει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει αν στο Ειδικό Δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτή την κατηγορία.