ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής υπέβαλε η πλευρά Μιχαλολιάκου

Δίκη ΧΑ
Δίκη ΧΑ
Intimenews

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόλις 16, εκ των οποίων οι 7 είναι κρατούμενοι

Αίτημα αναβολής υπέβαλλε με την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος μέσω του συνηγόρου του.

«Είχε κοβιντ, το αντιμετώπισαν αργά μετά από 9 ημέρες, νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης» ανέφερε ο δικηγόρος του Δημητρης Παπαδέλλης συμπληρώνοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια συνείδησης με ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, όπως ανάφερε και ιατρικό έγγραφο που δόθηκε στο δικαστήριο. «Είναι μια δίκη αυτή της έντασης και ο άνθρωπος δεν έχει δει καν την απόφαση. Δεν την έχει διαβάσει!» συμπλήρωσε.

Ο Γιαννης Λαγός κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων δήλωσε παρών και πολιτικός κρατούμενος. «Γιάννης Λαγός, πολιτικός κρατούμενος» φώναξε στη αίθουσα.

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόλις 16, εκ των οποίων οι 7 είναι κρατούμενοι.

Πέντε κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.