ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγόρος προπονητή ιστιοπλοΐας: Ακριβοδίκαιη η απόφαση, είχε ομολογήσει την ασέλγεια

Δικηγόρος προπονητή ιστιοπλοΐας: Ακριβοδίκαιη η απόφαση, είχε ομολογήσει την ασέλγεια
Ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του προπονητή ιστιοπλοΐας που αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού, χαρακτήρισε ως «εξαιρετική κατά περιεχόμενο» την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την Τρίτη (14/6) ότι ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας είναι ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του το 2011, ενώ αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφισαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς, με δήλωσή του υποστήριξε πως η απόφαση ήταν ακριβοδίκαιη και εξαιρετική κατά περιεχόμενο.

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με μία ακριβοδίκαιη και εξαιρετική κατά περιεχόμενο απόφαση έκρινε τον προπονητή της ιστιοπλοΐας αθώο για την πράξη του βιασμού, αδίκημα που αρνείτο σθεναρά από την έναρξη της ποινικής διαδικασίας. Αντιθέτως, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, αδίκημα που είχε αποδεχθεί και ομολογήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε.

Νωρίτερα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή ιστιοπλοΐας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ.