ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Συνεχίζεται σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων

Δίκη πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ: Συνεχίζεται σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του 71χρονου ντράμερ και πρώην συνεργάτη του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, που έχει κριθεί προφυλακιστέος για άλλη υπόθεση, αλλά δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για αδίκημα που σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού το 2011.

Σημειώνεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση της 6χρονης σε κάθειρξη 12 ετών, αλλά το δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση με περιοριστικούς όρους.

Η προηγούμενη συνεδρίαση ξεκίνησε μετ’ εμποδίων, αφού το δικαστήριο περίμενε δύο ώρες προκειμένου να αλλάξει αμφίεση ο κατηγορούμενος! Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του κατηγορουμένου δεν κατάφερε να του παραδώσει εγκαίρως το κοστούμι που επιθυμούσε να φορέσει με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου με βερμούδα και μακό μπλουζάκι.

«Δεν είναι αμφίεση αυτή, του έχουμε φέρει τα ρούχα και κανείς δεν είναι αρμόδιος να του τα παραδώσει και ο κατηγορούμενος δεν αισθάνεται άνετα ενώπιων σας» ανέφερε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου με τον εισαγγελέα να εξηγεί ότι είχαν τεθεί θέματα ασφαλείας. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τα ρούχα του κατηγορούμενου να περάσουν από το μηχάνημα x-ray ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί όπως επιθυμεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της ανήλικης που τον καταγγέλλει ότι την κακοποίησε. Η μάρτυρας κατέθεσε πως άρχισε να υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει, το Πάσχα του 2013. «Ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου» περιέγραψε και στη συνέχεια ανέφερε ότι όταν ρώτησε την κόρη της εκείνη της απάντησε: «έπιασε το πιπί μου και τον πωπό μου και έβαλε το χέρι μου να πιάσω το δικό του πουλί». «Σοκαρίστηκα, το παιδί μου είπε ότι ντρεπόταν και γι’ αυτό δεν μου είχε πει τίποτα» είπε.

Στη συνέχεια η μητέρα της παθούσας περιέγραψε πως οδηγήθηκε στην αστυνομία να κάνει καταγγελία, την οποία χαρακτήρισε ως μια οδυνηρή εμπειρία. «Το παιδί μου από το 2012 είχε αρχίσει να έχει νυχτερινή ενούρηση. Πήγα λοιπόν σε ειδικό. Το παιδί ένιωθε ντροπή. Ο κατηγορούμενος την έβαζε και έβλεπε ταινίες παιδικά, συναυλίες των Πυξ Λαξ και την έπιανε στο σώμα, την απασχολούσε με κάτι που της άρεσε στην τηλεόραση κι εκείνος την άγγιζε. Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της, έχασε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους φοβόταν όταν την άγγιζαν στο σχολείο να την πουν «μπράβο» για κάτι. Δεν την άφηνα να πηγαίνει σε σπίτια φίλων της, εάν υπήρχε μπαμπάς στο σπίτι. Δεν μπορούσε να μεγαλώσει φυσιολογικά, γιατί; Γιατί ο κατηγορούμενος ήθελε να ασκήσει τα διαστροφικά του ένστικτα στο δικό μου παιδί».

Ο κατηγορούμενος μουσικός μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε αίτημα να οριστεί πραγματογνώμονας από το δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει αν είναι παιδόφιλος. «Μεθοδευμένα ελήφθη η κατάθεση της ανήλικης. Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος και ζητεί να εξεταστεί για το εάν πάσχει από παιδοφιλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης του ντράμερ με τον εισαγγελέα να επιφυλάσσεται να προτείνει σε επόμενο στάδιο της δίκης επί του αιτήματος.