ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ψευτογιατρός: Ζητά προκλητικά από τα θύματά του να τον συγχωρέσουν και να είναι καλοί χριστιανοί

Ψευτογιατρός
Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμα μια ημέρα ο ψευτογριατρός στην δίκη του
Intime News

«Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ο Dr Kontos, όπως συστηνόταν στους ασθενείς, ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον, με τον κατηγορούμενο να αποκρίνεται: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρεβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κατέστρεψε τη ζωή του, αλλά και πως δεν επεδίωξε να κάνει κακό. «Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δε μπορώ να τους ζητήσω συγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν» είπε στον εισαγγελέα.

Μητέρα θύματος: Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου.

Το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

Νωρίτερα, εξέφρασα τον ισχυρισμό πως η εταιρία του συμμετείχε στο σύστημα ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων του 2004, c4i , σε συνεργασία με
τη Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς, ενώ ερωτήθηκε αναλυτικά
για κάθε μία από τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος παρουσίασε τη δική του εκδοχή για κάποιες από τις υποθέσεις, ενώ για αρκετά πρόσωπα υποστήριξε πως δεν τα γνωρίζει καθόλου! «Υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς πάντα με σκοπό να κάνω καλό».

Περιγράφοντας την πορεία του, είπε στο δικαστήριο ότι έχει τελειώσει οδοντεχνίτης στην Ελλάδα και στην Αμερική παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες, διαθέτει άδεια πιλότου και έχει πετάξει τσέσνα, αλλά σταμάτησε λόγω ενός προβλήματος στο αυτί.

Κατηγορούμενος: Από το 2001 που βρίσκομαι στην Ελλάδα είχα δύο εταιρίες, μία για σερβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική.

Εισαγγελέας: Έχετε εργοστάσιο; Κάποια μονάδα κάπου;

Κατηγορούμενος: Όχι. Εγώ μόνο σέρβις κάνω δεν παράγω..Συμμετείχαμε στο c4i σε συνεργασία με Siemens και σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελιδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο» , λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει οτι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με όνομα μου. Εγώ έλεγα να έχουν πιστή στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμεπωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσε στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα.

Η αναφορά αυτή του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρισκόταν στο δικαστήριο με μία μητέρα θύματος να τον αποκαλεί ψεύτη και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Σχετικές ειδήσεις