ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πάτρα: Νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την Τζωρτζίνα - Αύριο στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου

Πάτρα: Νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την Τζωρτζίνα - Αύριο στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου
Intimenews

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, στον οποίο είχε σταλεί η δικογραφία από την ανακρίτρια προκειμένου να υποβάλλει την πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε από το περιεχόμενο των καταθέσεων και των στοιχείων που μελέτησε, ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της 33χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για το επεισόδιο που οδήγησε το κοριτσάκι σε τετραπληγία, όταν βρισκόταν εντός του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει αύριο το πρωί το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτρια Χριστίνας Σαλάππα, για την συμπληρωματική απολογία της. Η 33χρονη, η οποία θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έχει δικαίωμα μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η 33χρονη γυναίκα λίγους μήνες πριν – όπως κατηγορείται – χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε προσπαθήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας φαίνεται πως ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή, που υπέστη η μικρή Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο, σε εξωτερική επέμβαση και μάλιστα από τη μητέρα της, αλλά το αποτέλεσμα ανατράπηκε χάρη στην παρέμβαση των γιατρών, που κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Υπενθυμίζεται, ότι η περιπέτεια της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας. Η Ρούλα

Πισπιρίγκου υποστήριξε στους γιατρούς ότι το παιδάκι πάθαινε σπασμούς. Αν και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι γιατροί δεν εντόπισαν το πρόβλημα και ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι θα έπαιρνε εξιτήριο. Εκείνη φέρεται να αντέδρασε έντονα ζητώντας να παραταθεί η νοσηλεία της. Τελικά, εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στην κοιλιά παρέμεινε στο Καραμανδάνειο, ενώ τοποθετήθηκε monitor για την καλύτερη παρακολούθηση της λειτουργίας της καρδιάς της.

Κάποιο πρωινό, η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς πως «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Όταν έφτασαν στο θάλαμο νοσηλείας, βρήκαν την 9χρονη ουσιαστικά νεκρό, ενώ κατάφεραν να την επαναφέρουν ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με τον εγκέφαλό της να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική. Για αυτό το περιστατικό έκρινε ο εισαγγελέας ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της 33χρονης, κρίνοντας πως ήταν μια προσπάθεια να σκοτώσει το παιδί, χωρίς να τα καταφέρνει χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Μαλενα - Ίριδα

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να μπει μια άνω τέλεια στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και το σκέλος που αφορά στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.

Η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, και έχει ήδη δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της.

Σημειώνεται, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή τη στιγμή δεν είναι κατηγορούμενη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, αλλά ύποπτη. Μόλις ο φάκελος μελετηθεί από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου, που χειρίζονται την υπόθεση, αναμένεται η απόφαση τους ως προς την άσκηση δίωξης ή μη σε βάρος της 33χρονης.

Σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να της ασκηθεί δίωξη για τους δυο θανάτους των παιδιών της, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή ο οποίος κάποια στιγμή θα την καλέσει σε απολογία. Η κατηγορούμενη πλέον Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία δε θα ξεπερνά τις 5 ημέρες. Μόλις εμφανιστεί και απολογηθεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, δηλαδή το εάν πρέπει αλλά και αν είναι επιτρεπτό νομικά να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.