ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του για αντιδεοντολογική συμπεριφορά
Ο Αλέξης Κούγιας
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια.

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Αλέξη Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά έπειτα από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Η αναφορά σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου έγινε εξαιτίας δηλώσεων του κατά τη διεξαγωγή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης. Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε - μετά από εισήγηση του πρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και έχει ως αποτέλεσμα ο γνωστός δικηγόρος να παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Σημειώνεται, ότι η σχετική αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του κ. Κούγια εκκρεμούν δυο πειθαρχικές έρευνες για την στάση του στην ίδια υπόθεση, ενώ στη μια εξ αυτών υπόλογος είναι και ο δικηγόρος δυο εκ των καταγγελλόντων στην υπόθεση Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος. Και οι δυο έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου για τις αποκαλούμενες «τηλεδίκες», επί εκκρεμών υποθέσεων.

Αιτία για την δεύτερη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του συνηγόρου του καταδικασμένου για βιασμούς σε 12 έτη κάθειρξης σκηνοθέτη, ήταν η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γραφείου του στο Διαδίκτυο αλλά και η ταυτόχρονη αποστολή σε περίπου 200 email δημοσιογράφων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσωπικών φωτογραφιών μηνυτών και μαρτύρων στην υπόθεση Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας τους, μεταξύ άλλων, «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες».

Σχετικές ειδήσεις