ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Πακιστανό

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Πακιστανό
Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Σε θρίλερ εξελίσσεται η απολογία του Πακιστανού
INTIME

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Σε θρίλερ εξελίσσεται η απολογία του Πακιστανού

Διαστάσεις θρίλερ αποκτά η απολογία του 22χρονου Πακιστανού που δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι καθώς όπως έγινε γνωστό παραιτήθηκε και αυτεπαγγέλτως διορισθείς δικηγόρος του.

Αποτέλεσμα της παραίτησης αυτής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν η 25η ανακριτρία που χειρίζεται την υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Περιστέρι να αναζητά από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών νέο συνήγορο υπεράσπισης για τον Πακιστανό δολοφόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πακιστανός θα πρέπει να απολογηθεί μέχρι το αργότερο το πρωί της Τετάρτης χωρίς, για την ώρα, να είναι γνωστό αν αυτό θα γίνει παρουσία δικηγόρου ή αν τελικά ο 22χρονος θα απολογηθεί μόνος του.

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνιζαν ότι ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Τα πέντε μαρτυρικά λεπτά της Νικολέτας

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου. Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στα σύνορα με τα Σκόπια, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καβγά που είχαν.