ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χαμός στη δίκη Φιλιππίδη: Έξαλλος ο Μπιμπίλας πέταξε... λαχεία προς τη δικηγόρο του ηθοποιού

Χαμός στη δίκη Φιλιππίδη: Έξαλλος ο Μπιμπίλας πέταξε... λαχεία προς τη δικηγόρο του ηθοποιού
INTIME/ Φωτογραφία Αρχείου

Υπαινιγμό για προσπάθεια προσέγγισης του από την πλευρά Φιλιππίδη άφησε ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκαλύπτοντας στο δικαστήριο ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τη συνήγορο του ηθοποιού Κική Μπακιρτζίδου και τη συνάντησε στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα χρόνο.

Υπαινιγμό για προσπάθεια προσέγγισης του από την πλευρά Φιλιππίδη άφησε ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκαλύπτοντας στο δικαστήριο ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τη συνήγορο του ηθοποιού Κική Μπακιρτζίδου και τη συνάντησε στη Θεσσαλονίκη

Σε αναφορά που έγινε στο δικαστήριο περί αμεροληψίας του μάρτυρα, ο κ. Μπιμπίλας ξέσπασε: «Να σας πω εγώ για αμεροληψία και αξιοπιστία! Που με πήρε η κυρία Μπακιρτζίδου να τη συναντήσω στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή!».

Ο προεδρος του ΣΕΗ έβγαλε από την τσέπη του λαχεία και είπε πως τον Οκτώβριο του 2021 η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παρηγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα» ανέφερε ο κύριος Μπιμπίλας με την δικηγόρο να απαντά πως τον κάλεσε σε σε συνάντηση γιατί με τις δηλώσεις του παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη.

Εκείνη τη στιγμή, ο Σπύρος Μπιμπίλας έβγαλε από την τσέπη του τα λαχεία και της πέταξε μέσα στη δικαστική αίθουσα βγαίνοντας από την αίθουσα. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή και η πρόεδρος πριν διακόψει είπε: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτο γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

Λίγο νωρίτερα, στη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το ΣΕΗ αναφέρθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, εξηγώντας ότι στη γενική συνέλευση ψήφισαν 160 ηθοποιοί.

Αναφερόμενος στη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι την πιστεύει και την εκτιμά. «Τη σύστησα στον Πέτρο και του είπα ότι έχει ανάγκη τη θεατρική δουλειά. Χωρίς οντισιόν. Όταν ένας φίλος συστήνει ανεπιφύλακτα, μπορεί να τον πάρει ο αλλος. Έκανα και την επισήμανση «μην της την πέσεις». Μου είχε πει στη συνέχεια ότι ασφυκτιούσε με κάποια περιστατικά στο θέατρο» είπε ο μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Είπε κάποιο παράπονο; Τον ευγνωμονούσε για τη δουλειά;
Μαρτυρας: Έχει πει και καλά, έχει πει και παράπονα.
Υπεράσπιση: Είπε ότι ο Φιλιππίδης είναι «ένας άντρας και παιδί μαζί»…
Μαρτυρας: Είναι αυτό που είπα κι εγώ. Είναι εκείνος χαρακτήρας αλλά και πολύ τρυφερός άνθρωπος.