ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουλουπάκη
INTIME NEWS

Να απορριφθεί το αίτημα προσκόμισης εγγράφων, που είχε υποβάλλει ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο. Η απόρριψη του αιτήματος προέκυψε έλλειψη εννόμου συμφέροντος αφού δε συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της έδρας.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή είχε προτείνει να κριθεί αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης με τα οποία κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη που συγκροτούν το Ειδικό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που έλαβε τον μήνα Ιούλιο δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που δε συμμετέχει τελικά για λόγους υγείας στο Ειδικό Δικαστήριο και την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα παρασταθεί στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου. «Δεν υπάρχει κανένας λόγους να προσκομιστούν έγγραφα για την αναρρωτική άδεια του αρεοπαγίτη» ανέφερε η κα. Σμυρλή.

Πάντως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, ξεκαθάρισε ότι «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

Η διαδικασία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με την συνταξιούχο εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να δηλώνει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον οποίο καταγγέλλει ότι παρενέβη στην έρευνα της για τα δάνεια της Marfin και τον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Διαβάστε ακόμα