ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη: «Μάχη» επιχειρημάτων μεταξύ εισαγγελέων

Δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη: «Μάχη» επιχειρημάτων μεταξύ εισαγγελέων
INTIME

«Μάχη» επιχειρημάτων μεταξύ εισαγγελέων δόθηκε για περίπου δυο ώρες στο Ειδικό Δικαστήριο που διεξάγεται η δίκη με κατηγορουμένους τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελενη Τουλουπάκη.

Αφορμή για την δικαστική μάχη αποτέλεσε το αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας που υπέβαλλε στο Ειδικό Δικαστήριο μέσω των δικηγόρων της, η πρώην εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά το κατηγορητήριο μια από τις πράξεις παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφορά σε παρεμβάσεις και πιέσεις προς την κ. Τσατάνη την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλλε αντιρρήσεις στο αίτημα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας και όχι η συνταξιούχος πλέον εισαγγελέας.

Το Δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει, ενώ όρισε τις επόμενες δυο συνεδριάσεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες που θα εξετάσει χωρίζοντας την ακροαματική διαδικασία ανά υπόθεση. Ειδικότερα, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε να είναι παρόντες οι Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Ξανθός, Έφη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλη. Σημειώνεται, ότι η πλευρά της Ελένης Τουλουπάκη ζήτησε να κληθεί νωρίτερα και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου, αίτημα το οποίο θα εξετασθεί από το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: Διεκόπη μετά τα αιτήματα της υπεράσπισης

Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: «Αμφισβητώ την κλήρωση»

Ειδικό Δικαστήριο: Σήμερα στο εδώλιο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη - Ποιοι θα τους δικάσουν