ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παπαγγελόπουλος: «Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο» - Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

Παπαγγελόπουλος: «Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο» - Αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης
Αποβολή Τσατάνη από πολιτική αγωγή
INTIME NEWS

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος«Πέντε χρόνια κατακρεουργούν το τεκμήριο της αθωότητάς μου»

Το «προσωπικό του δράμα» θέλησε να περιγράψει στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ζήτησε το λόγο κατά τη συζήτηση του αιτήματος για τηλεοπτικής κάλυψη της δίκης προκειμένου να απευθυνθεί στο δικαστήριο για το θέμα.

«Πέντε χρόνια κατακρεουργούν το τεκμήριο της αθωότητάς μου. Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά και ότι δεν έχω συμμορία, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, το αίτημα για για τηλεοπτική μετάδοση της δίκης κατέθεσε η πλευρά της κατηγορούμενης πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζοντας ότι αν συναινεί ο εισαγγελέας και οι διάδικοι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το νόμο.

«Γιατί να θέλουμε ζωντανή μετάδοση; Δεν αρκούν οι δημοσιογράφοι του εντύπου τύπου ή των καναλιών; Όμως απαιτείται το ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας γιατί τώρα καλύπτεται ένα μέρος της διαδικασίας» υποστήριξε ο Βασίλης Χειρδάρης, συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο έτερος συνήγορος της, Γιάννης Μαντζουράνης αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης, θα υπάρχει κάμερα από την πλευρά των κατηγορουμένων η οποία θα μεταδίδει στο Διαδίκτυο.

Αποβολή Τσατάνη από πολιτική αγωγή

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, την απόρριψη του αιτήματος υποστήριξης της κατηγορίας από την συνταξιούχο εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

«Το δικαστήριο διατάσσει την αποβολή της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε η η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει να γίνει δεκτή η ένσταση της πλευράς του κατηγορουμένου πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος για πιέσεις που άσκησε σε βάρος της τότε εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

«Αρκεί προφορική δήλωση μέχρι την πρώτη συνεδρίαση. Η μάρτυρας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αλλά και στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην ανακρίτρια είχε υποβάλλει γραπτή δήλωση. Όμως δεν προέκυψε προγενέστερη δήλωση πριν την παρέλευση της πενταετίας που απαιτεί ο νόμος από την τέλεση της πράξης, η οποία φέρεται να τελέστηκε το 2015» εξήγησε η εισαγγελέας και ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της κας Τσατάνη λόγω παραγραφής.