ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Η πλειοψηφία απέρριψε την τηλεοπτική κάλυψη - Υπέρ πρόεδρος και εισαγγελέας

Ειδικό Δικαστήριο: Η πλειοψηφία απέρριψε την τηλεοπτική κάλυψη - Υπέρ πρόεδρος και εισαγγελέας
INTIME NEWS

Απορρίφθηκε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης του Ειδικού Δικαστηρίου υπέβαλλαν μέσω των συνηγόρων τους οι δύο κατηγορούμενοι, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

Την απόρριψη του αιτήματος για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης που διεξάγεται στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορουμένους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία 8 - 5 η έδρα. Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στους πέντε δικαστές που μειοψήφησαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.

«Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της έδρας.

Νωρίτερα, υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος τάχθηκε η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

«Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε» ανέφερε η εισαγγελέας χωρίς να υιοθετηθεί τελικά η πρόταση της.