ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Δίκη πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με αναστολή μέχρι την έφεση σε 12 κάθειρξη, ενώ τελικά βρέθηκε πριν λίγους μήνες στη φυλακή για δεύτερη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού, ο 71χρονος μουσικός είχε καθίσει στο εδώλιο για την κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού το 2011 με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους, αφού κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού σε βάρος του οποίου ασέλγησε.
Βέβαιος πως το παιδί του λέει την αλήθεια εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ο πατέρας του κοριτσιού. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%. Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» ανέφερε ο πατέρας του θύματος, περιγράφοντας πως το κορίτσι ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται. Αυτός πρέπει να πάει φυλακή γι αυτά που κάνει στα παιδάκια. Το παιδί μου ακόμη και σήμερα, 9 χρόνια μετά «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να αντιδράσει».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το κορίτσι που πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, ακόμη αναρωτιέται αν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά. «Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: "το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου." Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά. Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα» είπε ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντας «άρρωστο» τον κατηγορούμενο.

Την ίδια ημέρα, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η μητέρα της ανήλικης, η οποία δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο. Μάλιστα, αρκετές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης εξόργισαν την πρόεδρο της έδρας η οποία τις απαγόρευσε, ενώ ο εισαγγελέας σημείωσε πως «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης». «Η κόρη μου όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει δεν έχει αλλάξει τα λόγια της. Μου τα είπε ξεκάθαρα» απάντησε η μάρτυρας, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε διακοπή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με μάρτυρα που έχει κληθεί για να στηρίξει τον κατηγορούμενο, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος κατηγορούμενος έχει παραπεμφθεί σε νέα δίκη, για άλλες τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων άλλων τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών κατά την χρονική περίοδο 2007- 2013.