ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη
Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών προχώρησαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελενη Τουλουπάκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όταν κλήθηκαν να απαντήσουν τι δηλώνουν απέναντι στις κατηγορίες, μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα της έδρας Όλγα Σμυρλή.

«Αρνούμαι την κατηγορία. Παντελώς την αρνούμαι και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές των κατηγοριών» είπε η Ελενη Τουλουπάκη. Αθώος για όλες τις κατηγορίες δήλωσε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Δηλώνω αθώος για τις δυο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία για τη μη αποστολή της δικογραφία στη Βουλή δεν έχω καμία σχέση και ευθυνη. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στην κα. Ράικου πριν αντικαταστήσει την κα. Τουλουπακη κι εκείνη αποφάσισε να συσχετίσει με την υπόθεση Νοβαρτις. Εδώ θα μπορούσα να κατηγορηθώ ως ηθικός αυτουργός στην παράβαση της κας. Ράικου αλλά αυτό θα ήταν αστείο» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο σκέλος της κατηγορίας που αφορά σε πιέσεις που φέρεται να άσκησε σε τρεις εισαγγελείς, σημείωσε: «Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο δικό τους λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο κόντρα στο δικό τους λόγο. Οπουδήποτε κατέθεσαν, στους αντεισαγγελείς Ζάχαρη και Σοφουλακη, στη Βουλή, στην ανακρίτρια κα. Αλεβιζοπουλου έπειτα, είπαν διαφορετικά πράγματα. Όπου κατέθεσαν, κατέθεσαν κάθε φορά και διαφορετικά πράγματα, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι με την πάροδο του χρόνου μπερδεύεσαι και αναγκάζεσαι να επινοήσεις νέα ψέμματα για να βγεις από το λαβύρινθο των ψευδών σου».

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου.