ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Φιλιππίδη: Ανατροπή με μάρτυρα υπεράσπισης, «φωτογραφίζεται» ως θύμα παρενόχλησης

Δίκη Φιλιππίδη: Ανατροπή με μάρτυρα υπεράσπισης, «φωτογραφίζεται» ως θύμα παρενόχλησης
INTIME

Με την κατάθεση της συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας ξεκίνησε να δέχεται ερωτήσεις από τους συνηγόρους των θυμάτων, αναφέρθηκε ξανά στην απόλυση της, αλλά και στο περιστατικό με τη Λένα Δροσάκη.

Ωστόσο, κατα τη διάρκεια της κατάθεσης, η πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας ανέφερε ότι η μάρτυρας έχει υποστεί παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2005 και ζήτησε να κληθούν μάρτυρες συνάδελφοι της, στους οποίους το είχε εκμυστηρευτεί.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποιο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μαρτυρας: Δε θυμάμαι.
Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;
Μαρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Τότε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλεξανδρος Μιντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν 6 μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» είπε η μάρτυρας με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται.

«Απολύθηκα από την εκπομπη «Στούντιο 4» με τη Νάνσι Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ήταν μπροστά αυτοί οι δυο και η Κλεοπάτρα Πατλάκη. Η κα. Ζαμπετογλου μου είπε ότι οι ηθοποιοί δε θέλουν να έρθουν στην εκπομπή επειδή είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη» ανέφερε η μάρτυρας.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υλοποιήθηκε η απόλυση;
Μαρτυρας: Δεν την αποδέχτηκα. Έστειλα επιστολή στην ΕΣΗΕΑ.
Υποστήριξη κατηγορίας: Στην επιστολή αναφέρεται το όνομα του κατηγορουμένου;
Μαρτυρας: Δε θυμαμαι.
Υποστήριξη κατηγορίας: Πήγατε την επόμενη ημέρα στην εργασία σας;
Μάρτυρας: Πήγα κανονικά όπως μου υπέδειξε η ένωση μου. Έφυγα το Νοέμβριο επειδή στην πραγματικότητα δεν εργαζόμουν, με είχαν απαξιώσει.
Υποστήριξη κατηγορίας: Την κα. Διαγουπη πόσοι την ξέρουν στην αίθουσα; Τόση δύναμη έχει;
Μαρτυρας: Για να εξηγήσω, όταν με αντίκρυσε στην εκπομπή είπε «Τι την θέλετε αυτή εδώ; Είναι μάρτυρας του Φιλιππίδη».
Υποστήριξη κατηγορίας: Γνωρίζετε αν έγινε κάτι με τον κατηγορούμενο και ένα στέλεχος του Ant1;
Μαρτυρας: Ξέρω ένα περιστατικό στο στούντιο που είχαν ανεβεί οι τόνοι. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Για το περιστατικό με τη Λένα Δροσάκη

«Διάβαζαν το έργο στο τραπέζι και κάποια στιγμή η κα. Κουλίεβα είπε μια ατάκα με αστείο τρόπο και γέλασαν ηχηρά η Δροσακη και ο Ζαμπετάκης. Τότε ο Φιλιππίδης ως σκηνοθέτης ρώτησε γιατί γελάνε, η Δροσάκη απάντησε «δεν κατάλαβα, είναι κακό να γελάμε»; Εκείνος απάντησε ότι δεν είναι σωστό, αλλά ο κ. Ζαμπετάκης τράβηξε το θέμα αρχικά, του είπε «θα μας πει και ποτέ να αναπνέουμε;». Έμαθα ότι η κα. Δανδουλάκη του ζήτησε να αποχωρήσει επειδή «οι ηθοποιοί δεν περνούσαν καλά»» ανάφερε η μάρτυρας.

Κατά την εξέταση, αναγνώστηκε μέρος της κατάθεσης της μάρτυρος στην οποία ανέφερε ότι ο Πέτρος Φιλιππιδης δεν θα έκανε κάτι αν δεν του «έδιναν το πράσινο φως», αλλά και πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Στην κατάθεση μου εννοώ ότι οποιος πήγαινε να βρει δουλειά θα έπρεπε να προσέξει πως διαχειρίζεσαι τον εαυτό του στον κ. Φιλιππίδη» είπε η μάρτυρας.

Υποστήριξη κατηγορίας: Πως έπρεπε να πάει κάποιος δηλαδή στον κατηγορούμενο για να καταλάβει ότι πάει για δουλειά και όχι για κάτι άλλο;
Μαρτυρας: Ο καθένας διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως κρίνει.

Αντικατάσταση ένορκου

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο εθνικής άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της, ενώ εισέφερε στο δικαστήριο έγγραφο του υπουργείου Άμυνας το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου.

Η αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση. «Υπάρχουν και άλλοι ένορκοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εργασίες τους. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες η διαδικασία».

Σχετικές ειδήσεις

Πέτρος Φιλιππίδης: Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει - Ο λόγος που κουτσαίνει

Διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Διαμαρτυρίες από τους ηθοποιούς που κλήθηκαν να καταθέσουν