ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: «Θα βαρεθούμε να βλέπουμε εντάλματα σύλληψης»

Σεπόλια: «Θα βαρεθούμε να βλέπουμε εντάλματα σύλληψης»
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Σεπόλια: Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης, σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο άλλοτε προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε πως υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που έρχεται στο φως με την έρευνα για την υπόθεση στα Σεπόλια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Μανώλης Σφακιανάκης υποστήριξε πως θα υπάρξει σωρεία συλλήψεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα βαρεθούμε να βλέπουμε εντάλματα. Παράλληλα, συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την έρευνα και την πρόοδο στην υπόθεση, ενώ όπως είπε δυστυχώς οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

«Είναι πολύ ψηλά η κορυφή του παγόβουνου. Εδώ βλέπουμε ένα σύστημα. Πήγαιναν, άφηναν, έφερναν. Χειρίζονταν εφαρμογή. Είναι ένα σύστημα που όμοιά τους χειρίστηκα πολλές φορές όταν ήμουν στην ΕΛΑΣ. Είναι ένα σύστημα που θα βγάλει και πολλούς ανυποψίαστους που έπεσαν μέσα σε αυτό», είπε αρχικά ο κ. Σφακιανάκης και πρόσθεσε:

«Πάντοτε έτσι γινόταν στην Ελλάδα η άγρα κοριτσιών και πελατών. Θα γίνουν πολλές συλλήψεις».

«Θα σας πω κάτι και γράφτε το. Θα βαρεθούμε να βλέπουμε εντάλματα σύλληψης και άτομα να πηγαίνουν στον εισαγγελέα. Γιατί; Γιατί όλοι αυτοί πήγαιναν μέσα από μια αγγελία, που είναι χιλιάδες αγγελίες στο διαδίκτυο, αν ψάξετε θα δείτε τι γίνεται. Όλοι αυτοί πάνε για να βρούνε μια κοπέλα, μια κυρία. Όμως, έπεσαν στην παγίδα και θα περάσουν τουλάχιστον από ένταλμα σύλληψης», τόνισε στη συνέχεια.

Ο κ. Σφακιανάκης είπε ακόμα πως «Η Αστυνομία εξιχνιάζει την υπόθεση και θέλω εδώ να δώσω συγχαρητήρια στους αστυνομικούς. Το κάνουν πίσω από την αόρατη εφαρμογή που είναι για τους παιδεραστές. Δεν έχει παίξει κανέναν ρόλο η αόρατη εφαρμογή. Η Αστυνομία βρίσκει τους ανθρώπους που πήγαιναν εκεί το κοριτσάκι, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την εξέλιξη της ανάκρισης».

Τέλος, υπογράμμισε: «Δυστυχώς, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που εμπλέκονται στην υπόθεση».