ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κλοντιάνα Τσέλο: Ένταση στη δίκη - Κατηγόρησε δικαστές για «ρατσισμό»

Κλοντιάνα Τσέλο: Ένταση στη δίκη - Κατηγόρησε δικαστές για «ρατσισμό»

Τον βίαιο χαρακτήρα της 50χρονης εικαστικού Κλοντιάνας Τσέλο, περιέγραψε κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 70χρονος γιατρός που δέχτηκε επίθεση με σφαίρες έξω από σπίτι του στο Χαλάνδρι.

«Δώστε σε μένα και την οικογένεια μου μια παράταση ζωης, αν βγει έξω οι μέρες μας είναι μετρημένες» είπε το θύμα συνεχίζοντας την κατάθεση του.

«Έχω βιώσει παρά πολλά περιστατικά βίας με την κατηγορούμενη. Είναι ένα άτομο εριστικό, βίαιο. Έχει επιτεθεί στη σύζυγο μου. Έκανε φθορές στο αυτοκίνητο μου στην πυλωτη και όταν πήγε η σύζυγός μου να δει τη ζημιά, την περίμενε κρυμμένη και της επιτέθηκε και πήγαμε στο νοσοκομείο. Αλλά φορά της επιτέθηκε μπροστά στο παιδί και άρχισε να της χτυπάει το κεφάλι στο δάπεδο και την γλίτωσαν δυο ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τις φωνές» ανέφερε στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το εάν η κατηγορούμενη έδειξε μεταμέλεια για την πράξη της, το θύμα απάντησε: «Καμία μεταμέλεια. Μου έστειλε ένα μήνυμα υβριστικό όταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση και μου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της που είμαι ακόμα ζωντανός. Μου έγραφε «βόθρε» και κάτι τέτοια».

Τσέλο: Επικαλείστε επι σειρά ετών ότι σας αποσπούσα χρήματα…

Προεδρος: Δεν έχει επιρροή στη δίκη! Μην απαντάτε!

Τσέλο: Που τα πήγατε τόσα χρήματα;

Πρόεδρος: Θα σας αφαιρεθεί ο λόγος!

Τσέλο: Δεν είναι διακοπή διαδικασία Μικτού Ορκωτού! Είστε μεροληπτικοί έως ρατσιστές μαζί μου! «Μιλάμε για 15 ετη βασανιστηρίων! Ο κύριος είναι ο βιαστής μου! Το φερόμενο θύμα, αλλά πραγματικός ένοχος!» φώναξε η κατηγορούμενη που λίγο αργότερα είπε πως δεν γνωρίζει το θύμα.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τον μάρτυρα να αποχωρήσει γιατί οι ερωτήσεις δεν σχετίζονταν με τις κατηγορίες, με την Κλοντιάνα Τσέλο να δημιουργεί νέο επεισόδιο απειλώντας πως θα αποχωρήσει.

Στο βήμα μάρτυρα ανέβηκε η σύζυγος του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση από την 50χρονη. «Το παιδί μένει μαζί μας από το 2015. Το έχω σαν παιδί μου, είναι παιδί του συζύγου μου. Μεγαλώνει με αγάπη μαζί μας»είπε με την κατηγορούμενη να βγαίνει ξανά εκτός εαυτού και να φωνάζει: «Τι ξέρει αυτή; Ρωτάτε λάθος άτομα!».

Για την επίμαχη ημέρα η μάρτυρας περιέγραψε ότι χτύπησε το κουδούνι και ήταν το παιδί. «Άκουγα απ’ έξω φασαρία, αλλά δεν είχα καταλάβει. Χτύπησε το παιδί το κουδούνι και κατέβηκα κάτω και είδα το παιδί να ουρλιάζει. Η κατηγορούμενη χτυπούσε τον σύζυγο μου τη στιγμή που κατέβηκα. Πάλευαν. Ήμουν σε σοκ. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Είχε αίματα, ήταν χάλια» είπε με λυγμούς η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Το παιδί ήταν μπροστά. Η κατηγορούμενη της έλεγε να πάει μαζί της και το παιδί απαντούσε «εσυ προσπαθείς να σκοτώσεις τον πατέρα μου». Το παιδί δεν πήγε κοντά της».

Μάλιστα, όπως εξήγησε στο δικαστήριο, το παιδί είχε ζήσει τραυματικές εμπειρίες με τη μητέρα του. «Μου είπε πει το παιδί ότι η μαμά της της είχε βάλει όπλο στο κεφάλι και της είχε πει ότι «με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου»». Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι η Κλοντιάνα Τσέλο είχε επιτεθεί και στην ίδια αρκετές φορές.
Τσέλο: Γιατί κρατάτε την κόρη μου; Γιατί μου πήραν τη μέριμνα;Μάρτυρας: Δεν μίλαγες με αγάπη, ήσουν βίαιη! Είχα ακούσει πολλές φορές η ίδια, επίσης το παιδί δεν ήθελε να σου μιλήσει.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός γιατρού που μένει στην πολυκατοικία του γιατρού.

«Ακούστηκαν έντονοι πυροβολισμοί. Μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και οι φωνές, ακούστηκαν πάλι πυροβολισμοί. Άκουσα τη φωνή του παιδιου να φωνάζει «τι κανείς, σκοτώνεις το μπαμπά μου». Άκουσα και το θύμα να φωνάζει «τι κανείς τώρα!». Βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδα την κατηγορούμενη να λέει στο παιδί, «έλα εδώ, είναι όλα καλά τώρα, πάμε». Κάλεσα την αστυνομία και η σύζυγός μου το ΕΚΑΒ. Πριν βγω από την πόρτα, το παιδί μου είπε «ελάτε σας παρακαλώ γιατί τον πυροβόλησε». Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Είχε αισθήσεις. Βγήκα έξω να δω που ήταν η κατηγορούμενη. Ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Επέστρεψα να δώσω τις πρώτες βοήθειες»είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι είδε ότι το παιδί κρατούσε στο χέρι του ένα όπλο και της ζήτησε να το αφήσει κάτω.

Η Κλοντιάνα Τσέλο αμφισβήτησε και την ιδιότητα αυτού του μάρτυρα, λέγοντας πως τον θυμάται «ως προσωπική ασφάλεια του φερόμενου θύματος», αλλά και πως αποκλείεται να είναι γιατρός και ένοικος της πολυκατοικίας.

Σε κατάσταση αμόκ περιέγραψε την 50χρονη ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο μετά το περιστατικό. «Είδαμε το κοριτσάκι που ουρλιαζα κι έκλαιγε. Η κατηγορούμενη ήταν σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε, προσπαθούσαμε να την ακινητοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τσέλο: Με παρουσιάζεται ως άνθρωπο που φώναζα.

Μαρτυρας: Βρισκόσασταν σε κρίση.

Τσέλο: Είστε ψυχολόγος;

Μάρτυρας: Όχι.

Τσέλο: Άρα η γνώμη σας δεν μετράει.

«Είμαι απογοητευμένη από τη διαδικασία, είμαι απεργός πείνας, θέλω να αποχωρήσω γιατί αισθάνομαι καλά. Θέλω να διακόψουμε» είπε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στο δικαστήριο ζητώντας τη διακοπή.