ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρυσή Αυγή: Απορριπτική η εισαγγελική πρόταση για Λαγό και Κασιδιάρη 

Χρυσή Αυγή: Απορριπτική η εισαγγελική πρόταση για Λαγό και Κασιδιάρη 
O Ηλίας Κασιδιάρης.
INTIME

«Όχι» είπε η εισαγγελεας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής των Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού, προτείνοντας στο δικαστήριο την απόρριψη τους.

Κάνοντας επίκληση στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης που επέβαλλε στους δυο Χρυσαυγίτες 13 έτη κάθειρξη χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθούν οι δυο κατηγορούμενοι στις φυλακές λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τις εν ψυχρώ επιθέσεις προς τους παθόντες καθώς και διότι πρόκειται για επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα, αδίστακτα άτομα.

«Όσα θέματα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και θα αποφανθεί δικαστήριο μετά από το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση ανεπανόρθωτη βλάβη. Δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός λαμβάνει μόνο το ήμισυ του μισθού, ούτε η ευγενής φιλοδοξία τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα, δεν πρέπει να τους φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους κρατουμένους. Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας.

Το λόγο έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης λέγοντας πως ζητά την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του γιατί εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. «Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια.Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα» ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Λαγός, δηλώνοντας πως περίμενε την εισαγγελική αυτή πρόταση. «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή». Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του, οπαδοί του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης βουλευτή τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να οδηγήσουν έναν εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

Αίτημα εξαίρεσης κατά της εισαγγελέως της έδρας υπέβαλλε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης επειδή στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα. «Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ποινική δίκη και ζητάμε την εξαίρεσή της. Εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουμε την αίτηση» είπε ο κ. Πλεύρης με την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του απαντά στη συνέχεια ότι δεν αποσύρει ούτε λέξη από την πρόταση της. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού επιτέθηκε και στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι( σ.σ. κάνοντας γροθιά με το χέρι του)».