Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά»

«Το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ορθή είναι η γνωμοδότηση του Ανακριτού, κ. Γόγαλη και όχι αυτή του Αντιεισαγγελέως, κ. Μητσιόπουλου και παμψηφεί άφησε ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά»
Αλέξης Κούγιας
Intime / φωτογραφία αρχείου
2'

Ανακοίνωση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι δικαιώθηκε και αφέθηκε ελέυθερος.

Η ανακοίνωση:

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, Αλέξης Κούγιας, επελέγη από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον ίδιο τον κύριο κατηγορούμενο και την οικογένειά του, ώστε να τον υπερασπιστεί, κατά την απολογία του, ενώπιον του Α’ Τακτικού Ανακριτού Θεσσαλονίκης, κ. Γόγαλη.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου υπήρξε διαφωνία μεταξύ του κ. Ανακριτού, ο οποίος γνωμοδότησε ότι ο κύριος κατηγορούμενος, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα και του κ. Εισαγγελέως, ο οποίος γνωμοδότησε ότι πρέπει να οδηγηθεί προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

Σήμερα, το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ορθή είναι η γνωμοδότηση του Ανακριτού, κ. Γόγαλη και όχι αυτή του Αντιεισαγγελέως, κ. Μητσιόπουλου και παμψηφεί άφησε ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, μέχρις ότου αποφασισθεί το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαγεί με βούλευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου, τους οποίους το δικηγορικό μας γραφείο διετύπωσε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι οι Τακτικοί Δικαστές δεν λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και υπό το κράτος εκβιασμών κακοποιών, οι οποίοι απαιτούσαν την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε εκβιαστικές – εγκληματικές συμπεριφορές.

Αθήνα, 19.12.2022

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Θεσσαλονίκη: Αποφασίζεται η προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Θάνατος 16χρονου Ρομά: 23 προσαγωγές σε πορεία στην Αθήνα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή