ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Έχουμε κατακονιορτοποιήσει το κατηγορητήριο»

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Έχουμε κατακονιορτοποιήσει το κατηγορητήριο»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρχίζει αύριο (09/01) η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Αναβολή θα ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας

Ενώπιον του εδωλίου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε δόλο και ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο συνήγορός της και γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο star δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτημα αναβολής.

«Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος γιατί πλέον υπάρχει μια υποστηρικτική ομάδα η οποία έχει κατακονιορτοποιήσει την υποδομή της παραπομπής, Επιβεβαιώνουν όλοι, όπως και Καθηγητές Πανεπιστημίου, ότι τα παιδιά αυτά όλα έχουν χάσει τη ζωή τους από παθολογικά αίτια και οι γνωμοδοτήσεις μαθητευόμενων μάγων δεν είναι δυνατόν να επικρατήσουν σε μια δίκη σοβαρή», είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

Σχετικά με την αναβολή της δίκης ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται να τη ζητήσει καθώς «Δεν υπάρχει κίνδυνος συμπληρώσεως 18μήνου. Είναι μόλις 9 μήνες στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτή η δίκη, η οποία αν ξεκινήσει θα πρέπει να ακυρώσω όλες τις άλλες δίκες στις οποίες παρίσταμαι. Και αυτό δεν είναι σωστό».

Όπως τόνισε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου «Η ανάκριση θα γίνει οπωσδήποτε την Τετάρτη γιατί δεν έχουμε κανένα δικονομικό κώλυμα πλέον. Η κυρία κατηγορούμενη μού έχει ζητήσει και θα το κάνει και η ίδια, να σας δώσουμε την υπερασπιστική μας θέση, ώστε να είναι πληροφορημένη η Ελληνική κοινωνία πού βασίζεται η διακαής προσπάθειά της να είναι εκτός των φυλακών, γιατί είναι αθώα».