ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος αλλά εκτός καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ο σκηνοθέτης του Σασμού

Ελεύθερος αλλά εκτός καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ο σκηνοθέτης του Σασμού
Facebook

Ο Κώστας Κωστόπουλος, πρώην σκηνοθέτης της σειράς Σασμός, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά τη δίκη για την καταγγελία βιασμού σε βάρος από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της αποχής από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως αφέθηκε μετά την απολογία του ο σκηνοθέτης της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου, που καταγγέλλει ότι την βίασε πριν από περίπου 13 χρόνια. Ο 57χρονος αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, αφού είχε μαζί της μια περιστασιακή γνωριμία πριν πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η γνωριμία τους έγινε το 2009 στο πλαίσιο της ενασχόλησής κ. Αθανασοπούλου με τον χώρο της υποκριτικής. Ένα βράδυ καλοκαιριού του 2010, ο σκηνοθέτης φέρεται να της πρότεινε να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν την κοινή τους παρέα σε κλαμπ. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα εκείνη υποστηρίζει, την βίασε μέσα στο αυτοκίνητο. «Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου, έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» ανέφερε στη μήνυσή της η ηθοποιός.

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε παραίτηση από τη δημοφιλή σειρά του Alpha και αρνήθηκε σθεναρά την κατηγορία μέσω της προσωπικής του σελίδα στο Facebook. «Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση» ήταν η πρώτη αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενώ παραιτήθηκε από την επιτυχημένη σειρά «Σασμός», προκειμένου, όπως σημείωσε, να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του.