ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ξεκινά η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Eurokinissi

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ανεβεί σήμερα ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την υπόθεση

«Αυλαία» ανοίγει σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία θα εξεταστούν 53 μάρτυρες κατηγορίας και 20 μάρτυρες υπεράσπισης, με αρκετούς από αυτούς να έχουν την ιδιότητα του γιατρού, του ιατροδικαστή και του πραγματογνώμονα. Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα θα ανεβεί σήμερα ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την υπόθεση.

«Σε κανέναν από την οικογένειά μας ή τους φίλους μας, η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε, όπως όλα τα παιδιά μας, με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της», είχε καταθέσει ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα.

«Μέχρι το 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλένα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας. Από το έτος 2019 και μετά, και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλένας, άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας», είχε περιγράψει για τη σχέση τους.

Την ημέρα του θανάτου της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Όταν μου είπαν ότι πέθανε η Τζωρτζίνα, ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί, βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα, αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί», είχε αναφέρει υποστηρίζοντας τότε πως ποτέ δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να πειράξει κάποιο από τα παιδιά της.