ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τέμπη: Τρία πρόσωπα κατέθεσαν στοιχεία στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία

Τέμπη: Τρία πρόσωπα κατέθεσαν στοιχεία στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Τη μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης στο σταθμαρχείο της Λάρισας υποστήριξαν ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων.

Τρία πρόσωπα πέρασαν σήμερα (23/3) την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train Νίκο Λάζου και τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Ο καθένας από την μεριά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς στον ΟΣΕ.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ

Επί μιάμιση ώρα έδινε κατάθεση στον εφέτη-ανακριτή Λάρισας ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Δεληγούνιας, ο οποίος προσκόμισε όλα τα έγγραφα που έχουν σταλεί σχετικά με την επικινδυνότητα το σιδηροδρομικών διαδρομών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Δεληγούνιας κατέθεσε όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχαν σταλεί το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των διαδρομών στον σιδηρόδρομο με τα οποία επί της ουσίας εντοπιζόταν ζητήματα ασφαλείας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεδιοίκηση είπε, ότι δεν υπάρχει στη Λάρισα, υπάρχει μόνο ο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου Νίκος Λάζου, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα που να συντείνουν όλα στην ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία όμως δεν έγιναν. Κατέθεσε, επίσης, ότι στο Σταθμό της Λάρισας δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει τις κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι απολογίες των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διώξεις για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις