ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος - «Μας συγκλόνισε η ανακοπή της Τζωρτζίνας»

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος - «Μας συγκλόνισε η ανακοπή της Τζωρτζίνας»

Την ανησυχία του Μάνου Δασκαλάκη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας και την ψυχραιμία της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την ανάνηψη της πρωτότοκης κόρης της περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η παιδίατρος του Καραμανδάνειου -πλέον δεν εργάζεται εκεί- Λαμπρινή Βίτσα.

Όπως κατάθεσε η μάρτυρας, εξέτασε το κοριτσάκι δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Καραμανδάνειο και ήταν παρούσα στη διαδικασία ανάνηψης της 9χρονης μετά την ανακοπή που υπέστη το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021.
«Η πρώτη επαφή με το κοριτσάκι ήταν στις 9 Απριλίου 2021. Την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα ξανά και την Κυριακή το πρωί.

Το βράδυ του Σαββάτου είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο υποξίας. Όταν επισκέφθηκα το δωμάτιο την Κυριακή την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα άκροαστικα. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο» ανέφερε η μάρτυρας.

Η παιδίατρος το πρωί της Κυριακής μετά την εξέταση της Τζωρτζίνας ενημέρωσε το Μάνο Δασκαλάκη σχετικά με την σταθερή πορεία του παιδιού, αφού εκείνος βρισκόταν μαζί της στο δωμάτιο. «Εκείνος μου είπε «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται». Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω» σημείωσε η μάρτυρας.

Για το ζήτημα της επικοινωνίας του νοσοκομείου με την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά και η συγκεκριμένη γιατρός κατέθεσε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία. «Η παιδοκαρδιολόγος μετέφερε στο συνάδελφο ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει χόλντερ».

Η ίδια αρνήθηκε ότι υπήρξε προσυνεννοημένη συνάντηση μεταξύ των γιατρων μετά το επεισόδιο, εξηγώντας πως « η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει. Γι’ αυτό συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών, αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε».

Κλείνοντας την κατάθεση της εξήγησε πως ήταν παρούσα αλλά χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία ανάνηψης. «Η μητέρα ήταν ψύχραιμη όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο» είπε η μάρτυρας.

Σχετικές ειδήσεις